Confidenţialitate

Majorare de 10% pentru bugetarii cu salarii mici. Noni-Emil Iordache, lider sindical: Tot demnitarii au demonizat funcția publică / Guvernul nu poate să lucreze cu un aparat mai mic | VIDEO

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat majorarea salariilor cu 10%, în două tranșe, pentru anumite categorii de angajați din administrația centrală și locală, cu salarii mici. Într-o intervenție telefonică la emisiunea „România în Direct” la Europa FM – cu Cătălin Striblea – Noni-Emil Iordache – lider sindical al protestatarilor din aparatul de lucru al Guvernului – a spus că demnitarii sunt cei care au creat o imagine defavorabilă bugetarilor, potrivit căreia aceștia nu ar merita măriri salariale. „Au demonizat funcția publică, spunând că noi nu facem și nu merităm”, a spus liderul sindical.

Noni-Emil Iordache: „Sunt oameni disperați, avem colegi care sunt unici întreținători ai familiei, care au copii, care trăiesc cu chirie”

Cătălin Striblea: Despre dumneavoastră vorbea domnul Ciolacu mai devreme. Vă plângeți că munciți mult pentru 100 de euro. E corect ce zice premierul?

Noni-Emil Iordache: „Nu știu… dacă senzația dumnealui este că nu merităm mai mult, n-am ce să comentez. Nu suntem exagerați, credeți-mă. Sunt oameni disperați, avem colegi care sunt unici întreținători ai familiei, care au copii, care trăiesc cu chirie. Nu este foarte simplu”.

Cătălin Striblea: Dar cât se câștigă acolo, în medie? E adevărat ce zice premierul, că aveți în medie 1000 de euro, bani în mână?

Noni-Emil Iordache: „Media este de 5000 de lei net. Dar sunt și salarii de 3700 de lei net în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la Direcția de Politici Publice”.

Cătălin Striblea: Și acum, cu ordonanța aceasta vă prinde și pe dumneavoastră? Vă dă și dumneavoastră 10%?

Noni-Emil Iordache: „Dacă este în forma în care a fost pusă în transparență decizională, nu. Este o majorare de 4,6% în iunie și de 4,6% în septembrie”.

Cătălin Striblea: Deci vi-i dă sau nu vi-i dă?

Noni-Emil Iordache: „Așteptăm”.

Noni-Emil Iordache: Majorarea pe care o face Guvernul acum nu este satisfăcătoare

Cătălin Striblea: Sunteți printre cei cărora premierul le dă o mărire. E satisfăcătoare mărirea aceasta?

Noni-Emil Iordache: „Nu, nu”.

Cătălin Striblea: Păi și ce o să faceți? O să faceți grevă?

Noni-Emil Iordache: „Nu știu deocamdată, așteptăm forma adoptată de Guvern și ne vom gândi ce facem mai departe”.

Cătălin Striblea: Domnul Ciolacu a zis că dacă mai continuați, o să înceapă să vă mai dea și afară, că poate lucra cu un aparat mai mic la Guvern. Poate lucra cu un aparat mai mic la Guvern?

Noni-Emil Iordache: „Nu, sub nicio formă nu poate”.

Noni-Emil Iordache: „Demnitarii au demonizat funcția publică, spunând că noi nu facem și nu merităm”

Cătălin Striblea: De ce?

Noni-Emil Iordache: „Pentru că este un volum foarte mare de muncă și mulți știu și poate le e jenă să recunoască, în aparatul de lucru al Guvernului să știți că nu se angajează oameni pe pile. Este o imagine pe care până la urmă tot demnitarii au creat-o cu privire la noi. Ne-au demonizat, au demonizat funcția publică, spunând că noi nu facem și nu merităm”.

Urmărește întreaga emisiune „România în Direct” aici:

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Funcționarii publici vor beneficia de o decontare de 500 de lei pentru ochelarii de vedere. Marcel Ciolacu: „Unii funcționari publici s-au gândit că își pot deconta ochelari care costă mii de lei” | AUDIO