Confidenţialitate

Turiștii care vor să meargă în Israel nu mai au nevoie de vaccin anti-COVID de la 1 martie. Noua condiție de intrare în țară | AUDIO

Israelul se redeschide pentru turiști de la 1 martie. Vaccinarea anti-COVID nu se mai află printre condițiile de intrare în țară. Turiștii trebuie să prezinte, însă, două teste PCR, unul înainte de îmbarcarea în avion şi unul după aterizare.

De la 1 martie, turiștii străini, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, pot vizita din nou Israelul. Situația pandemică s-a îmbunătățit semnificativ, spun autoritățile. Așa că singura condiție de intrare în țară este prezentarea a două teste – unul înainte de îmbarcare și altul la aterizare. În prezent, însă, numai turiştii vaccinaţi anti-COVID pot intra în Israel.

Israelul renunță, din 24 februarie, și la testarea săptămânală în școlile gimnaziale. Din 10 martie nu vor mai fi testări nici în școlile primare.

De asemenea, pentru israelienii care pleacă în străinătate, cerința de a fi supuși unui test antigen înainte de îmbarcare este anulată.

Israelul este una dintre țările lumii care a gestionat eficient pandemia prin vaccinare și alte măsuri restrictive, dar și primul stat din lume care s-a închis la începutul pandemiei de coronavirus pentru a ține în frâu îmbolnăvirile.

Sursa foto: Unsplash / Raimond Klavins

Citește și: Germania trece prin a doua perioadă de recesiune, de la începutul pandemie | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.