Confidenţialitate

Coronavirus în România – 21 februarie: 7.694 de cazuri noi și 68 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a transmis luni, 21 februarie, bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 și al deceselor cauzate de Covid-19 din ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.694 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 85 de decese. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 9.564, cu 387 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.101 persoane,  cu 3 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.101 pacienți internați la ATI, 965 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 637 sunt minori, 630 fiind internați în secții, cu 75 mai mult decât în ziua anterioară și 7 la ATI, similar cu ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.413 teste RT-PCR (5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.732 la cerere) și 21.053 de teste rapide antigenice.

Cu o zi în urmă, pe teritoriul României, au fost înregistrate 7.687 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 32.359 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare a fost ieri de 23,75%. Tot duminică au fost raportate și 68 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință.

Ministrul Sănățății, Alexandru Rafila, ne recomandă să purtăm în continuare masca de protecție, chiar dacă ordonanța privind portul măștii în spațiile deschise a fost declarată neconstituțională.

Ministrul spune că masca ar trebui purtată până când nu vom mai avea transmitere comunitară a coronavirusului:

„Utilizarea măștii, mai ales în spațiile închise, e discuția asta legată de constituționalitatea unei ordonanțe de urgență. Constituționalitatea și o problemă formală, dacă vreți, de procedură, n-au legătură cu sănătatea publică. Trebuie să fim cu toții conștienți, să încercăm să limităm transmiterea, să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați și lucrul ăsta ne va duce cât mai repede la normalitate. Eu vă încurajez să purtați masca în continuare până când știu sigur că situația din spitale a ajuns la normalitate și, practic, răspândirea comunitară se oprește în România.”

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Apelul oganizațiilor pacienților cronici: „Luați legătura cu medicul de familie cât mai devreme dacă aveți simptome de Covid” | AUDIO