Confidenţialitate

Alexandru Rafila, despre valul 6 de coronavirus cauzat de Omicron: „Nu ne punem problema în acest moment” | AUDIO

Și în România au fost depistate câteva cazuri de infectare cu noua tulpină BA2, supranumită și Omicron 2, spune ministrul Sănătății. Alexandru Rafila susține că nu se pune problema unui val 6 provocat de această tulpină și că vom ști dacă este într-adevăr mai agresivă decât Omicron numai după ce se vor face mai multe studii.

„Sunt și în România câteva cazuri. Erau 13 la un moment dat în cadrul secvențierilor și la ultima statistică erau 13 cazuri de variantă BA2. Nu ne punem problema unui val 6 în acest moment. E vorba de imunitatea obținută la nivel populațional prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă. Este un studiu care reflectă faptul că ar putea să producă forme mai grave. Așteptăm, însă, un număr relevant de cazuri care să poată să demonstreze sau să infirme acest lucru”, a explicat Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Întrebat dacă ne-am putea aștepta la un nou val pandemic în toamnă, ministrul Sănătății a spus că tot timpul apar tulpini noi și ar putea exista un nou val, dar care să nu pună în pericol viața socială și economică.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Alexandru Rafila, despre condițiile în care se iau măsurile de relaxare | AUDIO

Autor: Florentina Mihăiță