Confidenţialitate

Israel: Autoritățile nu renunță la vaccinarea cu doza a 4-a | AUDIO

Israelul nu renunță la doza 4 de vaccin anti-COVID, în ciuda studiului de ieri care a arătat că nu este suficientă pentru a preveni infectarea cu Omicron. Autoritățile din această țară se așteaptă ca numărul de infectări să scadă într-o săptămână.

Israelul a început luna trecută să ofere doza 4 de vaccin anti-COVID populației la risc de complicații în caz de infectare COVID. Ieri, un studiu publicat de un spital din Israel a arătat că această doză ridică nivelul anticorpilor față de doza 3, dar probabil nu suficient pentru a preveni infectările cu noua variantă Omicron de coronavirus.

Cu toate acestea, oficialitățile sanitare din Israel, citate de agenția Reuters, spun că vor continua să ofere doza 4. Nu se declară surprinse de noile vești, pentru că deja au fost raportate cazuri de Omicron la unii dintre cei care au fost imunizați și cu acest al doilea booster. Se așteaptă ca, pentru cei vulnerabili, doza 4 să reducă totuși riscul de deces în caz de COVID.

Până acum Israelul nu a raportat niciun deces pe fond de îmbolnăvire cu Omicron. Autoritățile din această țară spun că infectările cu această tulpină foarte contagioasă ar trebui să scadă în decurs de o săptămână. Pentru a scădea presiunea asupra economiei, Israelul a redus perioada de carantină pentru bolnavii COVID la 5 zile.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun

Citește și: Pandemia, încotro? Epidemiologul Emilian Popovici spune că ar putea urma o perioadă de liniște, după valul 5 | AUDIO

Autor: Ani Sandu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.