Confidenţialitate

Turist olandez, găsit mort în Munții Țarcu în urma unei avalanșe. Președintele CJ Caraș-Severin l-a dus pe vârful Căleanu cu elicopterul, alături de alți turiști. În grup se afla și fiul său | AUDIO

Un turist olandez de 44 de ani a murit după ce a fost surprins de o avalanșă în timpul unei expediții pe Vârful Căleanu. El se afla alături de alți doi bărbați. Turiștii au fost preluați cu un elicopter. Cel care i-a dus pe turiști pe vârful Căleanu cu elicopterul este președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca. Tot el i-a transportat la spital după tragedie.

„Copilul meu, care a fost cu echipa respectivă, este devastat”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turistul olandez a plecat însoțit de alți 4 schiori pe vârful Căleanu, din Munții Țarcu. Ei au fost surprinși de o avalanșă, iar turistul și-a pierdut viața. Cei 5 practicau helisky-ul – foloseau elicopterul pentru a ajunge în vârful muntelui, de unde coborau pe pante neamenajate. O asemenea excursie poate să coste peste 800 de euro pe zi.

Elicopterul care a dus grupul pe munte și apoi a transportat victima la spital a fost pilotat de președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca. În grup se afla și fiul său, Cristi. Riscul de avalanșă era de 3 din 5, ceea ce înseamnă că schiatul era permis, susține Romeo Dunca.

„Copilul meu, care a fost cu echipa respectivă, este devastat. Cetățeanul respectiv a depășit ghidul și s-a dus, a luat-o în față și a declanșat o avalanșă care, din păcate, i-a fost fatală. I-am dus dimineață într-o zonă pe munte, pe vârful Căleanu, acolo unde mii de oameni merg, ajung pe schiuri, ajung pe bicicletă vara, ajung pe schiuri de tură, ajung pe jos”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Turiștii ar fi semnat pe proprie răspundere că își asumă riscurile pe care le implică expediția. Schiorii olandezi aveau echipament corespunzător și fuseseră instruiți ce să facă în caz de pericol, mai spune șeful consiliului județean.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din primele verificări, s-a stabilit că în timp ce se aflau într-o expediție montană, pe vârful Căleanu din Munții Țarcu, trei cetățeni olandezi ar fi fost surprinși de o avalanșă – unul dintre ei în vârstă de 44 de ani fiind găsit decedat sub zăpadă și transportat cu elicopterul la spital. Cadavrul bărbatului a fost depus la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor ecesului. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejuărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Caraș-Severin

Citește și: Galați: Accident grav pe DN24, între o mașină și un TIR. Doi tineri au ars de vii după ce autoturismul în care se aflau a luat foc