Confidenţialitate

Tudor Chirilă: ”Eu nu cred că trebuie să cântăm până țara asta se scufundă de tot” – VIDEO

Tudor Chirilă a îmbărcat, pe scena Europa FM Live pe Plajă 2018, tricoul „#fărăpenali” și a făcut un apel public la oameni să semneze pentru inițiativa de modificare a Constituției prin care un condamnat penal să nu mai poată ocupa o funcție publică: „Semnați, fraților! Nu e vorba decât despre o semnătură”.

Tudor Chirilă, de la Vama, a dat o altă semnificație piesei ”Perfect fără tine”.

”Eu nu cred că trebuie să cântăm până țara asta se scufundă de tot. În România, nu știm câți mai suntem exact, dar știm sigur că 5.000.000 de români sunt plecați din țară iar numărul lor crește lună de lună”, a subliniat artistul în deschiderea discursului său de pe scena celui mai mare festival cu muzică românească din sudul litoralului, Europa FM Live pe Plajă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Faptul că trebuie să se strângă atâtea semnături, 500.000 și 20.000 pe județe, arată că s-au gândit din timp ca Consituția României să nu poate fă niciodată revizuită de noi, ci doar de ei, și asta spune multe. Dacă vrem să trăim într-o țară cu mafia, atunci nu semnăm”.

Pe tot parcursul discursului său, Tudor Chirilă a fost aplaudat de zecile de mii de oameni prezenți pe plaja dintre Venus și Saturn la Europa FM Live pe Plajă 2018.

A șaptea ediție a celui mai important festival de muzică românească din 2018, Europa FM Live pe Plajă, a fost marcată de mesajele civice ale artiștilor prezenți.

”Vrem o țară ca afară”
, au cântat alături de Cornel Ilie de la VUNK zeci de mii de oameni prezenți pe plaja dintre Venus și Saturn.

Un apel ”din toată inima pentru România” a făcut și Călin Goia, solistul trupei Voltaj, dar și Adi Despot, de la Vița de Vie.

#farapenali

Pentru inițiativa de modificare a Constituției s-au strâns peste 340.000 de semnături din cele 500.000 care sunt necesare până la jumătatea lunii august.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Uniunii Salvaţia România (USR), Dan Barna, a precizat că ritmul a crescut în ultimele zile datorită implicării persoanelor publice și s-a depăşit pragul de 20.000 de semnături în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timiş, iar în alte cinci-şase judeţe probabil se va întâmpla acest lucru în următoarele două săptămâni.