Confidenţialitate

La Europa FM Live pe Plajă, artiștii români au salutat trezirea societății – AUDIO/VIDEO

A șaptea ediție a celui mai important festival de muzică românească din 2018, Europa FM Live pe Plajă, a fost marcată de mesajele civice ale artiștilor prezenți.

”Vrem o țară ca afară”, au cântat alături Cornel Ilie de la VUNK zeci de mii de oameni prezenți pe plaja dintre Venus și Saturn.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un apel ”din toată inima pentru România” a făcut și Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Îmbrăcat într-un tricou pe care scria ”FĂRĂ PENALI”, Tudor Chirilă, de la Vama, a dat o altă semnificație piesei ”Perfect fără tine”. ”Eu nu cred că trebuie să cântăm până țara asta se scufundă de tot. În România, nu știm câți mai suntem exact, dar știm sigur că 5.000.000 de români sunt plecați din țară iar numărul lor crește lună de lună”, a subliniat artistul în deschiderea discursului său de pe scena celui mai mare festival cu muzică românească din sudul litoralului, Europa FM Live pe Plajă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mesajele artiștilor vin pe fondul unei perioade marcate de proteste antiguvernamentale și nemulțumiri ample privind directia generală a țării. De altfel, în ultimele luni s-a putut observa o prezență din ce în ce semnificativă a artiștilor în dezbaterea publică de dinafara scenelor.

Mai mulți artiști cunoscuți au participat în ultimele zile la campania de strângere de semnături pentru inițiativa civică ce urmărește să interzică accesul în funcții publice pentru persoanele condamnate penal.