Tribunalul Buzău suspendă şedinţele de judecată timp de o oră, zilnic. Judecătorii, nemulţumiţi de eliminarea pensiilor de serviciu

Tribunalul Buzău a decis, vineri, suspendarea şedinţelor de judecată timp de o oră, în fiecare zi, până la dezbaterea în Parlament a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu.

Decizia de suspendare temporară a şedinţelor s-a luat încă de la 1 ianuarie, ca urmare a propunerilor legislative de natură să afecteze, potrivit magistraţilor, independenta sistemului de justiţie.

Judecătorii sunt nemulţumiţi de eliminarea pensiilor de serviciu, la fel ca grefierii, care au protestat luna trecută, inclusiv în faţa instanţelor.

Astfel, începând de vineri, s-a decis suspendarea şedinţelor de judecată ale Tribunalului Buzău în intervalul orar 10.00-11.00. Măsura rămâne în vigoare până la data dezbaterii în Parlamentul României a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu.

Vineri, ca urmare a deciziei judecătorilor de la instanţa buzoiană, opt şedinţe au fost suspendate.

Și magistrații Curții de Apel Cluj au protestat similar, nemulțumiți că Guvernul lua în calcul ca pensiile de serviciu să fie anulate, însă și-au reluat ieri activitatea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS