Confidenţialitate

Suspiciuni de corupție la UMF Iași. DNA verifică înscrierea studenților străini

Suspiciuni de corupție la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași. Procurorii DNA au ridicat astăzi mai multe documente de la sediul Ministerului Educației.

Anchetatorii au suspiciuni legate de modalitatea în care au fost înmatriculați studenții străini în septembrie 2015.

Procurorii anticorupție au descins astăzi la cinci adrese din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara. Patru  dintre acestea sunt sedii ale unor instituții publice, arată DNA.

De la sediul Ministerului Educației a mai fost ridicată și corespondența pe care instituția a purtat-o și cu universitățile de medicină și farmacie din Cluj și Timișoara.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a confirmat că din sediul instituției au fost ridicate documente legate de înscrierea studenților străini la UMF Iași.

”Procurorii DNA au venit în această dimineață…Au socilitat documente referitoare la admiterea la UMF Iași pentru anul universitar 2015-2016. Este vorba despre studenți străini, pe de altă parte au solicitat și corespondența Ministerului cu alte Universități de medicină și farmacie din țară, Timișoara și Cluj Napoca.”, a declarat Mirabela Amarandei.

Scandalul privind înscrierea studenţilor străini la UMF Iaşi a început în toamna anului trecut.

Atunci, numele câtorva zeci de studenţi marocani care figurau ca înscrişi în primul an la Facultatea de Medicină din Iaşi au fost şterse ulterior, fără nicio explicaţie.

Rectorul de atunci al UMF Iaşi, Dragoş Pieptu, a demisionat, iar dosarele la locurile cu taxă în valută au fost reevaluate.