Confidenţialitate

Surse G4Media: Extinderea Schengen nu s-ar afla pe ordinea de zi a reuniunii JAI | AUDIO

Extinderea Schengen nu s-ar afla pe ordinea de zi a reuniunii Justiție și Afaceri Interne a Consiliului Uniunii Europene – potrivit unor surse europene citate de G4Media. Austria s-ar fi împotrivit introducerii subiectului în dezbaterea programată pentru 8 decembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi a avut loc o ședință a Comitetului Reprezentanților Permanenți, care pregătește reuniuea Justiție și Afaceri Interne, care reunește miniștrii justiției și ai afacerilor interne din toate statele membre ale UE.

În cadrul întâlnirii, Austria a fost singura țară care s-ar fi opus introducerii pe ordinea de zi a propunerii privind intrarea în spațiul Schengen a României.

Potrivit surselor G4 Media, reprezentantul Olandei a dat indicii că guvernul olandez va cere parlamentului din această țară un vot pozitiv, în favoarea României, dar unul negativ în privința aderării Bulgariei.

România mai are două evenimente diplomatice externe, până pe 8 decembrie, la care speră că poate schimba decizia Austriei.

De menționat că pe agenda oficială a comisiei JAI din 8 decembrie se află subiectul extinderii Spațiului Schengen. Dar, aceasta ar putea fi schimbată, în funcție de evenimentele din zilele următoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Olanda ar putea pierde cursa pentru desemnarea viitorului șef Frontex pentru că se opune aderării României la Schengen | AUDIO