Confidenţialitate

Olanda ar putea pierde cursa pentru desemnarea viitorului șef Frontex pentru că se opune aderării României la Schengen | AUDIO

Din cauză că se opune încă aderării României la Spațiul Schengen, Olanda ar putea pierde cursa pentru desemnarea viitorului șef al Frontex, Poliția de Frontieră a Uniunii Europene. Ipoteza apare într-un articol publicat de site-ul olandez ad.nl – Algemeen Dagblad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Platforma Politico scrie că în cursa pentru șefia Frontex au rămas trei candidați, printre care și un general olandez. Ei și-au prezentat candidaturile europarlamentarilor miercuri.

Însă din cauză că Olanda se opune în continuare, aderării României și Bulgariei la Schengen, de la 1 ianuarie, generalul olandez ar putea pierde poziția de șef al Frontex.

Asta pentru că europarlamentarii europeni au votat cu majoritate ca noi și bulgarii să fim primiți in Schengen, iar două echipe de experți, una formată din tehnicieni olandezi, au scris în rapoarte succesive, recent, că cele două țări indeplinesc toate condițiile pentru a intra acum in spațiul de libera circulație. Cu toate acestea, Olanda nu se lasă înduplecată.

Săptămâna viitoare, pe 8 decembrie, miniștrii de Afaceri Interne și de Justiție ai Uniunii decid dacă România și Bulgaria intră de la inceputul lui 2023 în spațiul de liberă trecere.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Concluziile reuniunii sub egida NATO de la București: Alianța va continua să sprijine militar, economic și umanitar Ucraina | AUDIO