Confidenţialitate

Suceava: Benzinăria care a ridicat prețul carburanților la 12 lei pe litru, amendată cu 10.000 de lei | AUDIO

S-au dat primele sancțiuni pentru administratorii unei benzinării dintr-o localitate suceveană care miercuri seară au ridicat prețul carburanților la 12 lei/litru. Măsurile au fost luate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava, dar sunt așteptate sancțiuni și din partea altor instituții care au participat la acțiunea de control.

Firma care deține benzinăria din localitatea Plopeni și care a ridicat prețurile în mod nejustificat a fost amendată cu 10.000 de lei. Ca măsură suplimentară, clienților care au alimentat la prețul de 12 lei/litru trebuie să li se restituie diferența de bani până la prețurile afișate vineri, respectiv 8 lei pentru litrul de benzină și 8,50 de lei pentru litrul la motorină.

În total, de la benzinăria respectivă au alimentat patru șoferi, cantitatea totală de benzină și motorină vândută la suma de 12 lei fiind de 82 de litri. La acțiunea de control care a avut loc joi au fost prezenți și inspectorii ANAF, dar și cei ai Consiliului Concurenței.

Reprezentanții celor două instituții au solicitat administratorului benzinăriei mai multe documente justificative, care vor fi examinate săptămâna viitoare. Controalele demarate joi dimineață vizează toate benzinăriile care funcționează în județul Suceava, iar măsurile vor fi anunțate peste câteva zile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: FMI va reduce previziunile privind creșterea globală pe fondul războiului din Ucraina

Autor: Alexandru Neagu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.