Confidenţialitate

Suceava: Au apărut primele 2 cazuri de Omicron. O mamă și un bebeluș care au venit din Marea Britanie în România | AUDIO

Au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină Omicron și în județul Suceava. Este vorba de o mamă și bebelușul de două luni al acesteia, care au venit în vacanță de sărbători din Marea Britanie.

Femeia în vârstă de 34 de ani a revenit în țară pe data de 15 decembrie, iar o săptămână mai târziu s-a internat în spital împreună cu cel mai mic dintre copii. Atât mama, cât și bebelușul manifestau simptome ușoare ale bolii și aveau teste PCR pozitive. Ulterior, în urma testelor de secvențiere genomică s-a confirmat infectarea cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2. În ambele cazuri evoluția bolii a fost favorabilă, iar mama și copilul au fost externați.

Mama este nevaccinată anti-COVID, iar alți doi copii ai femeii, cu care aceasta a intrat în contact direct, au stat în carantină la domiciliu.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava spune că în scurtul interval de timp scurs de la începutul acestui an numărul de teste pozitive a crescut exploziv. Mai exact, în decurs de numai trei zile au fost confirmate pozitiv un număr de 210 persoane, aproape jumătate față de toată luna decembrie la un loc.

Mai mult, în cazul acestor noi cazuri există suspiciuni ridicate de prezența tulpinii Omicron, motiv pentru care au mai fost trimise și alte teste pentru secvențiere genomică.

Sursa foto: Unsplash / Martin Sanchez

Citește și: Ministerul Sănătății, sfaturi în preajma debutului valului 5: Oamenii trebuie să-și facă un kit COVID-19 | AUDIO

Autor: Alexandru Neagu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.