Confidenţialitate

Ministerul Sănătății, sfaturi în preajma debutului valului 5: Oamenii trebuie să-și facă un kit COVID-19 | AUDIO

În preajma debutului valului 5 al pandemiei de COVID, Ministerul Sănătății sfătuiește populația să-și facă acasă un kit de COVID-19. Din el nu trebuie să lipsească termometrul și pulsoximetrul, aparatul care măsoară nivelul oxigenului din sânge.

Institutul de Sănătate Publică se așteaptă ca până la finalul lunii, la noi, să se depisteze câte 25 de mii de cazuri de COVID zilnic, ceea ce înseamnă că toate locurile destinate tratării COVID în spitale să fie ocupate până la refuz.

Nu trebuie să vă tratați singuri, avertizează Ministerul Sănătății, pentru că antiviralele sunt toxice și trebuie luate numai în anumite momente ale bolii. De asemenea, nu luați antibiotice.

În schimb, trebuie să aveți în casă, termometru și pulsoximentru. Ministerul Sănătății vă sfătuiește să vă testați încă de la primele simtome de boală. Și tot de la primele simtome trebuie să discutați cu medicul de familie.

Ar trebui să vă testați și înainte de a vă întâlni cu persoane vulnerabile, în vârstă sau bolnave care nu s-au vaccinat.

Sursa foto: Colaj Unsplash / Mockup Graphics

Citește și: Testele de salivă pentru elevi întârzie și săptămâna aceasta. Sorin Ion: Așteptăm graficul de distribuție DSP | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.