Confidenţialitate

STUDIU. Firmele din România, reticente în privința programului de lucru de 4 zile. Doar 4 din 10 ar susține acest program | AUDIO

Firmele din România se arată reticente în privința adoptării programului de lucru de 4 zile pe săptămână. Un studiu al unei platforme de recrutare online arată că doar 4 din 10 companii ar fi de acord cu un program redus pentru angajații proprii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șase din zece companii din țara noastră se tem că un program redus pentru angajați – de 4, nu 5 zile pe săptămână, ar influența negativ capacitatea angajaților de a se concentra, implicit și productivitatea.

Studiul, efectuat de BestJobs, mai arată că 35% dintre patronii care au participat la sondaj cred că angajații ar suferi de extenuare – pe termen lung – din cauza volumului mai mare de muncă comparativ cu săptămâna normală de lucru.

80% dintre angajați și-ar dori să lucreze doar 4 zile pe săptămână pentru a putea să-și armonizeze și viața privată: mai mult timp petrecut cu familia, rezolvarea fără stres a sarcinilor administrative, timp mai mult pentru pasiuni, hobbyuri sau pur și simplu odihnă.

În Marea Britanie, peste 90% dintre companiile care au testat formatul de 4 zile de lucru pe săptămână declară că au de gând să continue testarea, iar 30% dintre ele sunt decise să îl adopte definitiv.

Sondajul platformei de recrutare a fost realizat în luna februarie în rândul a 2.223 de utilizatori de internet (angajați și angajatori).

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: PSD și PNL se pregătesc să majoreze salariile pentru câteva mii de bugetari din domeniul agriculturii | AUDIO