Confidenţialitate

PSD și PNL se pregătesc să majoreze salariile pentru câteva mii de bugetari din domeniul agriculturii | AUDIO

O lege care prevedea majorări pentru cei care lucrează în Agenția de Plăți în Agricultură a trecut de Senat în decembrie. Numai că, ieri, au fost adăugate și alte instituții. Pentru respectivii angajați la stat se pregătesc salarii cu 10-15% pe lângă sporurile de 50% pentru cei care lucrează cu fonduri europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ar urma să beneficieze de salarii majorate angajații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cum trecuse proiectul de Senat în decembrie.

Dar Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a decis, luni, ca lista de funcționari din agricultura de stat care vor obține creșteri de salarii să fie completată și cu angajații Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – atrag atenția reprezentanții opoziției, care precizează că proiectul ar urma să fie votat în următoarea ședință de plen a Camerei Deputaților.

Salariile vor crește prin schimbarea încadrării din funcție publică teritorială în funcție publică de stat, ceea ce va permite creșteri de aproximativ 10-15%, arată deputatul USR Alin Apostol care a publicat un calcul pe Facebook.

Subliniază că, pe lângă salarii, se adaugă și 50% spor pentru fonduri europene. Parlamentarul notează: „Mi se pare un proiect de lege absolut neechitabil, ca să nu zic cuvinte foarte dure într-o postare publică, atâta timp când în România sunt peste 1,2 milioane de contracte cu salariul minim pe muncă. Este dezgustător. PSD și PNL propun creșteri salariale pentru câteva mii de oameni. Să nu ne mai mirăm atunci când oamenii onești nu vin la vot și lasă această MAFIE ADMINISTRATIVĂ să decidă și pentru ei”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Între timp, se mai acordă câteva bonusuri: personalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va beneficia de spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică. Așa prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, for decizional.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Război deschis în Parlament pe tema construcției de spitale. Ludovic Orban: „Politica fiscală a României nu se face la șpriț” | AUDIO