Confidenţialitate

Studiu: 85% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă. O mărire salarială i-ar face pe jumătate dintre ei să reconsidere o eventuală demisie

Majoritatea angajaților români (85%) vor să-și schimbe locul de muncă. Jumătate dintre ei s-ar mai gândi în privința demisiei dacă ar primi o mărire de salariu, arată un nou studiu.

Angajații au căpătat curaj ca să facă schimbări în carieră, odată cu revenirea pieței muncii de după pandemie, arată datele celui mai recent sondaj eJobs.

Doar 15% dintre cei care au răspuns la studio au spus că nu se gândesc să-și dea demisia. Restul, fie își caută un job, fie că nu ar lăsa să le scape oportunitatea unui loc de muncă mai bun.

Întrebați de ce ar schimba actualul job, ceva mai mult de jumătate menționează un salariu mai mare. De altfel o mărire salarială e și prima care i-ar face pe angajați să reconsidere o eventuală demisie.

16% dintre români ar alege un loc de muncă unde să poată evolua în carieră și cu proiecte care să-i motiveze.

Un procent similar ar schimba angajatorul pentru un program mai flexibil. Puțin peste 8% dintre respondenți își doresc mai multă stabilitate.

Sondajul eJobs a fost făcut în perioada 15 aprilie – 5 mai 2022, pe aproximativ 2.800 de persoane.