Confidenţialitate

Spitalul Județean Sibiu face propriile verificări, în urma relatărilor privind tratarea bolnavilor COVID | AUDIO

Spitalul Județean de Urgenta Sibiu anunță că va face propriile verificări după ce un fost angajat a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID sedați, legați de mâini și de picioare, au fost ignorați de cadrele medicale și au murit sufocați.

Directorul unității medicale spune că vor face un audit clinic.

Amintim, o anchetă face și Parchetul, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis la Sibiu Corpul de Control.

Activitatea zonei modulare ATI din cadrul Spitalului județean Sibiu este organizată după proceduri stricte, iar din noiembrie începând, în fiecare dimineața, un inspector de la direcția sanitară face verificări, spune directorul Călin Cicaian. Spitalul face acum propria anchetă:

„Audit clinic înseamnă că șeful biroului de management și de control al activității sanitare, împreună cu un medic ATI, din altă secție decât din secția respectivă, și cu auditorii spitalului, vor verifica activitatea, activitatea clinică și respectarea procedurilor, întocmirea documentelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacțiile vin după ce un fost angajat a declarat în presă că a rezistat în secțiile modulare ATI doar câteva săptămâni, pentru că bolnavii de COVID ar fi fost sedați excesiv și adeseori legați de paturi.

Directorul Călin Cicaian spune că alta ar fi realitatea:

„Există o procedură clară, stabilită, pe care o cunoaște toată lumea. Dacă pacientul sau un cadru medical se simte prejudiciat, se poate adresa Colegilor medicilor. În ceea ce privește titlul senzațional „Și eu am omorât oameni”, după cum știți, Parchetul din Sibiu s-a autosesizat și așteptăm ca procurorii să vină.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la începutul pandemiei până în prezent, în secția ATI Covid a Spitalului Judetean din Sibiu au fost internați 570 de pacienți în stare gravă. 152 dintre ei au fost transferați pe alte secții cu o evoluție favorabilă a stării de sănătate și 397 au decedat. În prezent, la ATI sunt  internați 21 de bolnavi.

  • Sonia Teodoriu