Confidenţialitate

Spitalele din Botoșani, depășite de numărul mare de bolnavi COVID. Manager de spital: „Ne-ar trebui mai mult personal” | AUDIO

În județul Botoșani, spitalele nu mai fac față numărului mare de bolnavi de COVID. Managerii spitalelor fac apel la medicii de familie să vină să lucreze în unitățile de primiri urgențe, iar prefectul a propus înființarea unui spital de campanie la Sala Polivalentă din orașul Botoșani.

În județul Botoșani, în ultimele 24 de ore, au fost peste 200 de cazuri de COVID, iar rata de incidență este sub 5 la mie, însă spitalele nu mai au locuri pentru bolnavi.

Se moare pe capete, scapă cine poate!”, au semnalat medicii, într-o ședință la prefectură.

Managerul Spitalului Județean Mavromati, Doina Caba, le-a cerut medicilor de familie din Botoșani să încheie contracte cu spitalul și să vină să facă gărzi la Unitatea de Primiri Urgențe, iar șefului DSU i-a cerut soluții pentru suplimentarea personalului.

„Sunt foarte mulți pacienți, într-adevăr, cu simptome respiratorii. Dar sunt și urgențe majore. […] Nouă ne-ar trebui mai mult personal. Aici vreau să vă rog pe dumneavoastră”, a spus Doina Caba.

Șefa Direcției de Sănătate Publică din Botoșani, Monica Adăscăliței susține că nu se mai respectă circuitele în UPU, iar bolnavii așteaptă și peste 24 de ore până să ajungă într-un salon.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, propune înfiinţarea unui spital de campanie în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul reşedinţă de județ, care să preia cazurile uşoare de COVID-19. Pentru început, ar urma să fie amplasate acolo 100 de paturi.

Primarul orașului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că nu se va opune unei astfel de decizii dacă va fi luată în Comitetul Județean pentru SItuații de Urgență, dar amintește că la sfârşitul lunii noiembrie vor fi finalizate lucrările la noul spital de boli cronice şi îngrijiri paliative.

Citește și: Ce măsuri anti-COVID s-ar putea decide azi pentru limitarea dezastrului sanitar | AUDIO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.