Confidenţialitate

Solidaritate cu protestul de la Palatul Victoria și cu marșul spre Palatul Cotroceni. Asociația Elevilor din Constanța: „Elevii sunt cu voi”

Solidaritate cu protestul de la Palatul Victoria și cu marșul spre Palatul Cotroceni: asociațiile elevilor și-au trimis delegați la acțiunile din centrul Capitalei, organizațiile studențești și Consiliul Tineretului au transmis că susțin manifestațiile și solicitările profesorilor, iar la Cluj, profesorii Universității „Babeș Bolay” anunță că ies în stradă la ora la care în București e programat mitingul de la Guvern.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești, Consiliul Tineretului din România și Consiliul Național al Elevilor au transmis un comunicat prin care își manifestă solidaritatea.

În document, arată: „Statul român este dator să își asume responsabilitatea” față de situația salariilor din învățământ și că sunt necesare măsuri în condițiile în care „un salariu al unui profesor debutant, în valoare de 2.400 RON, este deconectat de realitatea socio-economică a anului 2023”.

„Elevii sunt cu voi”, mesajul transmis de Asociația Elevilor din Constanța

Membrii acestei asociații vin la protestele profesorilor de la Palatul Victoria și de la Palatul Cotroceni. Participarea este anunțată de președinta Asociației, Ariana Dudună, într-un mesaj publicat pe Facebook, cărua îi este atașată o fotografie cu elevii aflați în tren în drum spre București.

Sindicatul profesorilor de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca anunță o acțiune de solidaritate cu manifestațiile din București

Între orele 12:00 și 13:00, angajații universității spun că ies în stadă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Liderii sindicali clujeni îndeamnă profesorii să participe la protest.

Sursa foto: Facebook / Ariana Dudună

Citește și: Negocierile cu sindicaliștii din educație eșuează din nou. Greva continuă. Cadrele didactice pleacă în marș spre Palatul Cotroceni | AUDIO