Confidenţialitate

Negocierile cu sindicaliștii din educație eșuează din nou. Greva continuă. Cadrele didactice pleacă în marș spre Palatul Cotroceni | AUDIO

 Un nou eșec la Palatul Victoria: discuția sindicaliștilor cu guvernanții nu a adus nicio înțelegere.

Guvernul nu acceptă creșterea de salarii cerută de sindicate… și insistă să acorde prime în valoare de 4000 de lei pentru cadrele didactice.

Oferta a fost refuzată, greva continuă, au declarat  liderul Federației Sindicatelor libere din învățământ, Simion Hancescu – alături de Marius Nistor, președintele Federației „Spiru Haret”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Legat de cererea noastră de a se majora salariile așa cum am cerut ieri nu se acceptă. E vorba de o creștere de 20 % a salariilor. Ne-au oferit 4000 de lei prime la didactic, 1500 de lei la nedidactic.

Acțiunea de protest continuă. Colegii noștri vor decide momentul suspendării. Președintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situația din sistem trebuie să intervină de urgență. Este rolul său de mediator. Greva continuă.”

Reamintim, sindicatele din educație i-au trimis din nou o scrisoare președintelui Klaus Iohannis. I-au cerut șefului statului să se implice în găsirea unei soluții.

Ieri, a avut loc o nouă rundă de discuții la Ministerul Muncii. Profesorii au anunțat că nu renunță la grevă. Ministrul Educației a declarat ieri că dacă greva va continua, se va prelungi anul școlar.

Sursa foto: Florentina Mihăiță

Citește și: Miting de protest al sindicatelor din educație în Piața Victoriei | AUDIO