Confidenţialitate

Un stadion de fotbal, la standard UEFA, va fi construit la Timișoara. Guvernul aprobă astăzi construirea noii arene | AUDIO

Timișoara va avea un nou stadion de fotbal, la standard UEFA. Acesta va fi construit pe locul pe care acum se află arena „Dan Păltinișanu” și va avea 30.000 de locuri. Costul total al noului stadion va fi de aproximativ 837 milioane de lei, echivalentul a 167 milioane de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul stadion din Timișoara va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, antrenamente ale echipelor de juniori, dar și evenimente şi concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiţii sportive. Proiectul ar trebui să fie gata în doi ani de la demolarea arenei existente în prezent.

Executivul va aproba, în ședința de astăzi, ridicarea noii arene.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Sper să mă primiți și pe mine la meci”

„Va fi o arenă modernă, de 30.000 de locuri, unde vor fi investiți poeste 165 e milioane de euro. Sper să mă primiți și pe mine la meci”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Poreclict „Marele Oval” sau „El Monumental”, stadionul Dan Păltinișanu este un simbol al orașului. Aici, în anii 90, Poli Timisoara a întâlnit echipe mari precum Real Madrid, Atletico Madrid, și Sporting Lisabona.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: M-aș bucura ca în viitor să putem să avem încă o dată meciuri de asemenea anvergură”

„Pe acest stadion, în anii ’80, Poli a învins pe Celtic, în anii ’90 a scos pe Atletico Madrid, în 1992 Poli a făcut egal cu Real Madrid. M-aș bucura ca în viitor să putem să avem încă o dată meciuri de asemenea anvergură”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Noua arenă va fi inclusă în categoria UEFA 4. Va dispune de peste 1200 de locuri VIP în tribune, peste 180 de locuri pentru persoane cu handicap, locuri pentru presă și două spații mari pentru parcarea autocarelor echipelor.

Sursa foto: Facebook / Nicolae Robu

Citește și: Retroparada Primăverii 2024: Bucureștenii vor putea admira duminică peste 200 de autovehicule istorice | GALERIE FOTO