Confidenţialitate

Anticoncepționalele ar putea fi compensate de către stat | AUDIO

Ministerul Sănătăţii are în lucru un astfel de proiect – a anunțat ministrul Alexandru Rafila. Măsura le-ar putea viza și pe fetele minore – spune ministrul. Însă, acestea vor putea primi un tratament contraceptiv doar cu acordul părinților.

Proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor pentru adulți – spune Alexandru Rafila

„În sistemul care exista acum mai mulți ani, care semna achizițiile centralizate, distribuirea în județe și așa mai departe era foarte complicat. Ducea la foarte multe pierderi și la foarte multă birocrație. O să discutăm în ceea ce privește categoriile eligibile să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a spus ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se analizează și modul în care fetele minore pot beneficia de tratament contraceptive compensate

„O să vedem. La minore este problema legată și de discuția cu părinții acestor minore pentru că este bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut și cu acordul părinților”, a mai spus Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România este țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană

Aproape 8.000 era official în urmă cu doi ani. Iar multe dintre ele își abandonează copiii. În ceea ce privește avorturile, potrivit OMS, în România, rata avorturilor este de peste două ori mai mare decât în UE, adică, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Accesibilitatea românilor la serviciile medicale stomatologice. Ministrul Rafila: Contractul cu CNAS trebuie să fie interesant din perspectivă financiară pentru medic | AUDIO