Sociologul Gelu Duminică, despre declarațiile primarului din Târgu Mureș: Soluția ar fi ca statul să investească în societățile sărace | AUDIO

Sociologul Gelu Duminică a comentat la emisiunea Piaţa Victoriei, de la Europa FM, propunerea primarului din Târgu Mureş de a pune condiţii celor care vor să aibă copii.

În opinia sociologului, soluţia ar fi ca statul să investească în societăţile sărace, începând cu educaţia şi terminând cu economia.

„Sărăcia vine la pachet, de foarte multe ori, și cu un număr mare de nașteri. Soluția nu este să le legăm trompele la femei, ci soluția este să oferim servicii de calitate mai ales în zonele unde există pungi mari de sărăcie”, a spus Gelu Duminică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România este pe lista statelor europene care înregistrează cea mai mare scădere a populaţiei, cu una dintre cele mai mici rate ale natalităţii. Situaţia este accentuată şi de migraţie. Însă, cum poate fi limitat dezechilibrul dintre populaţia activă şi pensionari?

” Hai să investim cum trebuie, astfel încât puținii ăștia copii pe care îi avem să devină o resursă umană care să ducă România acolo unde merită. Principiul solidarității pe care este creată omenirea în ultimii zeci de ani presupune distribuția resurselor”, a spus Gelu Duminică în dialogul cu Tudor Mușat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS