Confidenţialitate

Sindicaliștii din mai multe domenii protestează față de înghețările salariale | AUDIO

În Sănătate, se cer salarii mai mari și e criticată decizia Guvernului de a îngheța pentru anul viitor salariile în sectorul bugetar. E grevă japoneză pe termen nelimitat în spitale.

Președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu, la Europa FM:

„Trebuia o creștere salarială pentru 2021 care nu s-a acordat anumitor categorii și apoi în 2022. Aceștia sunt infirmieri, îngrijitori, muncitori, inclusiv personalul TESA. Personalul TESA va primi o pătrime dintr-o pătrime care trebuia acordată, adică o medie de 100-110 lei, ca o pomană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Angajații din subordinea Ministerului Muncii, care se adună la 12.00 în fața Guvernului, sunt și ei gata de proteste, ne-a spus reprezentata Sindicatelor din Ministerul Muncii, Mihaela Ionică:

„Nici măcar majorarea care trebuia să se acorde anul acesta nu o primim, ca să nu mai vorbim de rata inflației, care pentru anul trecut și anul acesta cred că se duce la 10%. Și noi avem familii, și noi înțelegem situația pandemică prin care am trecut dar deja este foarte complicat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 La rândul lor, angajații din poliție, penitenciare și armată așteaptă creșterile promise până de curând de partide.  Explică la Europa FM președintele Federației Sindicatelor din Penitenciare, Cosmin Dorobanțu:

„Neaplicarea integrală a legii salarizării unitare și refuzul Guvernului de a actualiza pensiile militare de stat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Protestul polițiștilor și al angajaților din penitenciare și armată va avea loc astăzi de la 12.00 în București (în Piața Constituției), dar și în Iași, Timișoara și Cluj.

Sursa foto: Facebook / Federația Sanitas România

Citește și: Minorul inculpat în dosarul incendiului de la Constanța a fost arestat preventiv | AUDIO