Confidenţialitate

Minorul inculpat în dosarul incendiului de la Constanța a fost arestat preventiv | AUDIO

Răsturnare de situație în cazul minorului de 15 ani inculpat în dosarul privind incendierea blocului din Constanța în urma căreia 150 de familii au rămas fără casă. Inițial Judecătoria Constanța a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii au contestat măsura și Tribunalul Constanța le-a dat dreptate. 

Principalul  suspect în cazul incendierii blocului T3 din Constanța a ajuns deja în arestul Poliției Județene.

Prin decizia Judecătoriei Constanța, din 17 decembrie, Andrei, minorul cercetat pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, fusese arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost însă contestată de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Tribunalul a admis, miercuri după amiază, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori și a dispus încarcerarea de îndată a inculpatului.

Băiatul oricum ajungea în Arestul IPJ Constanța pentru că, în urmă cu câteva nopți, când au mers să îl verifice, nu l-au găsit acasă.

Ar fi încălcat astfel condițiile arestului la domiciliu, iar polițiștii au anunțat Parchetul. Reamintim că în urma probelor și a imaginilor de pe camerele de supraveghere anchetatorii constănțeni au stabilit că în noaptea de 16 decembrie, minorul de 15 ani, care era împreună cu un prieten de 13 ani, a dat foc, cu chibritul, mai multor recipiente cu substanțe inflamabile, găsite în parcarea subterană.

Au spus că s-au jucat. Flăcările uriașe au dus la incendierea totală a 30 de mașini parcate la subsol și la distrugerea a 35 de apartamente, din blocul deteriorat în intregime.

Cei 250 de locatari stau în spații puse la dispoziție de Primăria Constanța sau la rude și cu ajutorul autorităților locale încearcă să repare imobilul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: În jur de 100 de persoane din Suceava și Constanța, implicate într-o amplă rețea de vaccinare fictivă | AUDIO