Confidenţialitate

Sindicaliștii din domeniul metalurgiei protestează în fața Ministerului Energiei. Cer scăderea prețurilor la electricitate și gaz

Sindicaliștii metalurgiști, nemulțumiți de creșterea prețurilor pentru energie și gaze, protestează vineri în fața Ministerului Energiei. Angajați ai întreprinderilor din Slatina și Tulcea pichetează sediul instituției conduse de ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Energiei se află la o reuniune de urgență cu omologii europeni. Oficialii vor discuta măsurile de economisire propuse de Comisia Europeană.

Constantin Popescu, liderul sindicatului Aluministul, la Europa FM.

„Principalele revendicări sunt scăderea prețurilor la energie și gaz, prețuri nejustificate. Noi solicităm să fie oameni responsabili, să revină la prețuri acceptabile, la prețuri pe care poporul român le poate susține. Solicităm prețuri normale, cum trebuie să plătim în România la salariile pe care le avem în România, nimic altceva. Nu vrem pomană de la Guvernul României.”

Liderul sindical avertizează că fabrica ALRO de la Slatina riscă să se închidă până în primăvara anului viitor, dacă prețurile la energie și gaze vor continua să crească.

O situație similară s-a întâmplat deja la Tulcea, spune Constantin Popescu, unde activitatea a fost suspendată și peste 600 de angajați au fost trimiși în somaj tehnic.

„La Tulcea am închis capacitatea, peste 600 de oameni au plecat în șomaj, sunt în a doua lună de când s-a închis activitatea totală. Nu se știe dacă se va mai deschide vreodată, în contextul în care acolo folosim foarte mult gaz. La Slatina mai lucrăm la 30%, ALRO a trimis peste 700 de oameni în șomaj tehnic, încă 1.700 de oameni vor pleca în șomaj sau șomaj tehnic până la sfârșitul anului iar la anul, cel târziu în luna mai, cred că ne vom închide activitatea de tot.”

Citește și: Ordonanța pe energie trebuie modificată în Parlament, spune Ciolacu. Actul normativ va cuprinde bisericile și serviciile publice, spune liderul PSD | AUDIO

Foto: Facebook