Confidenţialitate

Ordonanța pe energie trebuie modificată în Parlament, spune Ciolacu. Actul normativ va cuprinde bisericile și serviciile publice, spune liderul PSD | AUDIO

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că Ordonața de Urgență aprobată de Guvern săptămâna trecută trebuie modificată în Parlament, altfel ar putea exista creșteri de prețuri în sectorul de servicii publice. De ce? Pentru că actul normativ conține „scăpări”, spune Marcel Ciolacu, iar multe instituții care asigură servicii publice nu vor mai beneficia de prețuri plafonate la energie.

A venit cu exemplul companiilor municipale care furnizează apă pentru populație.

Președintele Camerei Deputaților este supărat și că bisericile nu beneficiază de plafonare în forma actuală a ordonanței:

„O să facem anumite amendamente și discuții în coaliție, instituțiile de cult nu au fost prinse ceea ce este eroare, serviciile publice iarăși a fost o scăpare majoră și aici am avut până în această conferință de presă și cu doamna directoare de la compania de apă dar și aseară împreună cu directorul companiei de la Timișoara, unde ar duce la o creștere a prețurilor maioritatea apei vine prin pompare, cred că cel mai afectat municipiu e Suceava. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul nu putem să lăsăm o escaladare a prețului la serviciile publice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Creșterea salariului minim la 3.000 de lei și majorarea pensiilor sunt două dintre subiectele care vor fi discutate în coaliția PSD-PNL-UDMR în perioada următoare, spune președintele PSD Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților l-a ironizat pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a pledat în urmă cu câteva zile pentru majorarea pensiilor, subiect respins inițial de liberali, după cum spune Marcel Ciolacu:

„Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari și sper eu în continuare să mărim salariul minim pe economie la 3.000 de lei. Repet, mă bucură anunțul domnului Rareș Bogdan de mărire a pensiilor, înseamnă că au picat de acord în interior mai ales că prima oară purtătorul de cuvânt anunțase că nu e cazul și mă chiar întristasem că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe consistent fiindcă Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: „Faceți economie! Ne așteaptă o iarnă grea, cu resurse puține”, transmite ministrul Mediului | AUDIO