Confidenţialitate

Șeful Vămii, demis de Nicolae Ciucă după ce șeful Fiscului a demisionat luni | AUDIO

Cad ”capete” din fruntea instituțiilor care ar fi trebui să colecteze mai mulți bani la bugetul statului. Astăzi – premierul anunță că l-a demis pe șeful Vămii. Decizia vine după ce ieri – șeful Fiscului își prezenta demisia, susținând că fiscul a încasat mai puțin cu aproape 9 miliarde de lei decât era stabilit de Ministerul Finanțelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă spune că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. Anunță că l-a demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și a luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Șeful Vămii, Bogdan Lari Mihei, a fost instalat în această funcție de PSD.

Aseară – Lucian Heiuș își anunța demisia pe Facebook din fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Într-un text lung în care și-a prezentat bilanțul – acum fostul șef al Fiscului – suține că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Plecarea din funcție ar fi fost tot dorința premierului Nicolae Ciucă, nemulțumit de încasările la bugetul statului – potrivit unor surse din coaliție, citate de G4media. Lucian Heiuș a fost instalat de PNL în fruntea ANAF în luna mai anul trecut.

De altfel, mai mulți anliști au atras atenția că bugetul a fost scris prost.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Negocierile cu sindicaliștii din educație eșuează din nou. Greva continuă. Cadrele didactice pleacă în marș spre Palatul Cotroceni | AUDIO