Confidenţialitate

Șeful ANAF, supărat pe 2 inspectori care au amendat 4 persoane cu câte 30.000 de lei pentru că vindeau fructe pe marginea drumului

Șeful Fiscului se declară supărat pentru că vânzătorii de legume de la marginea drumului au rămas „marii infractori” pe care îi vânează unii inspectori ANAF . Doi inspectori din vestul țării au amendat 4 persoane care vindeau legume,fructe și țuică fără să aibă certificate de producător, cu sume pe care președintele ANAF le consideră exagerate.

Acum, ANAF îi caută pe cei amendați: le recomandă să depună contestații și amenzile le vor fi anulate.

Povestea, atât de reprezentativă pentru felul în care autoritățile române obișnuiesc să meargă în control, începe așa:

„Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul țării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat”, spune Lucian Heiuș.

Președintele Fiscului a spus că inspectorii au vânat vânzătorii de fructe, de fapt, mere, pere și puțină țuică:

„S-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de 30.000 lei, acelor oameni, acelor țărani care stau pe marginea drumului. Acești indivizi, nu pot fi numiți inspectori fiscali, inspectori antifraudă, le-au dat la 4 asemenea persoane câte 30.000 lei amendă. Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală. Poate că nu-i corect, poate că merele alea care le-a vândut nu erau din grădina lui, dar să dai 30.000 lei amendă că l-ai găsit cu 3 litri de țuică? N-au avut curaj să meargă într-un club din Timișoara, n-au avut curaj să meargă pe graniță în Serbia, de unde intră alcoolul și țigările de contrabandă.”

Marii evazioniști stau bine merci, mai spune șeful Fiscului, în timp ce inspectorii antifraudă au treabă cu oamenii de pe marginea drumului:

„Îi rog pe cei 4 oameni care au fost amendați să facă o plângere contravențională împotriva procesului verbal iar juriștii care vor reprezenta ANAF-ul vor solicita și vor fi de acord ca această amendă extraordinar de uriașă pentru fapta pe care au încălcat-o să fie transformată în avertisment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos George Călin

Citește și: Bunuri ce au aparținut Elenei Udrea, scoase la licitație de către ANAF pentru a recupera prejudiciul din dosarul Gala Bute