Ședință la Ministerului Mediului, în cazul ursului lăsat să agonizeze pe drum

ACTUALIZARE: După o şedinţă cu toţi responsabilii în domeniu, Ministrul Mediului a decis să adopte un act normativ care să spună în câte minute sau ore trebuie să intervină fiecare instituţie.

În scurt timp, la Ministerul Mediului, începe ședința de urgență convocată după ce autorităţile din Harghita au lăsat un urs ranit să agonizeze 18 ore  pe drum în localitatea Praid.

Într-o intervenție la Europa FM, ministrul Costel Alexea a declarat că trebuie luate măsuri urgente, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații:

„Am programat pentru luni la ora 10.00 o întîlnire cu toți cei implicați, de la reprezentanții fondurilor de vînătoare la responsabilii Ministerului Mediului, să depunem proiect să vedem exact, o dată pentru totdeauna, care este efectivul de urși pe care îl are România și apoi ce măsuri trebuie să luăm astfel încît să îi asigurăm condiții prielnice de viață ursului, în interiorul pădurii, să nu mai fie nevoit să iasă la marginea drumului sau să între în curțile oamenilor. Mai este o chestiune pe care am spus că o voi face și mă voi ocupa, cu colegii din Ministerul de Interne, să dăm acea Hotărîre de Guvern astfel încît astfel de cazuri să nu se mai întîmple”, a spus Ministrul Mediului.

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul ursului lăsat să agonizeze pe drum. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili dacă s-a comis vreo infracțiune.

Duminică ministerul de Interne a anunțat demiterea prefectului din Harghita.  Acesta a fost acuzat că, în calitate de șef al comitetului județean pentru situații de urgență nu a luat măsurile necesare pentru a rezolva această problemă, cu toate că fusese anunțat din timp de accident și de suferința animalului.

Ministerul de Interne susține că va verifica și dacă reprezentanți ai structurilor MAI de la nivel central au stabilit sau nu proceduri clare de intervenție, așa cum cere legea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS