Ministrul Mediului: Autorităţile din Harghita aveau baza legală pentru a interveni în cazul ursului rănit.

După o şedinţă cu toţi responsabilii în domeniu, Ministrul Mediului a decis să adopte un act normativ care să spună în câte minute sau ore trebuie să intervină fiecare instituţie: de la proprietarii unui fond de vânătoare, până la Jandarmerie, Autoritate Sanitar Veterinară şi Prefectură.

Costel Alexa spune că şi acum, autorităţile din Harghita aveau baza legală pentru a interveni dar nimeni nu şi-a asumat răspunderea.

“Odată modificat, vom avea și timpi de intervenție stabiliți, vom ști exact cine, cum și cînd trebuia intervenit, de la primele ore ale accidentului. Aveau cadrul legal să acționeze la fața locului. Rezonez cu opinia publică, care a fost oripilată de acest comportament inuman la care a fost supus, din păcate, acel animal sălbatic”, a declarat Alexa.

Ministrul Mediului a adăugat că odată cu tragedia ursului din Harghita a aflat că situaţii similare mai există. Deşi Ministerul Mediului a aprobat în ultimele luni împuşcarea a 57 de urşi din toată ţara, nu se ştie ce s-a întâmplat cu ei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS