Confidenţialitate

Roxen a dat primul autograf în direct la Europa FM, în Clubul de Seară – VIDEO

Roxen, artista care va reprezenta România la Eurovision 2020, a mărturisit în direct la Europa FM că încă nu și-a setat autograful, așa că ea acceptat provocarea lansată de Toader Păun de a-și seta semnătura oficială chiar în timpul emisiunii.

Astfel, primul autograf a fost dat de Roxen în direct la Europa FM și a este dedicat fanilor Eurovision.

Vineri se aleg cele 5 piese dintre care una va fi cântată de Roxen pe scena Eurovision 2020. Invitată în Clubul de Seară cu Toader Păun, Roxen a dezvăluit că are o piesă pe care și-ar dori să o agreeze și publicul și cu care să meargă mai departe la Eurovision Song Contest. La provocarea lui Toader Păun, Roxen a acceptat să scrie pe o foaie un top 3 piese cu care se simte cel mai confortabil pentru a urca pe scena Eurovision.

Pentru a nu influența desfășurarea concursului, răspunsul său a fost închis într-un plic roșu pe care îl vom deschide în direct la Europa FM după Selecția Națională Eurovision 2020 din 1 martie, de la Buzău.

Decizia finală de selecţie a vocii care să ne reprezinte la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din Crina Mardare, vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de doamna Florentina Aron, notar public.

Pentru vocea selectată au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională. Selecţia celor 5 creaţii muzicale a fost realizată de o comisie de specialitate, cu membri din domenii şi specializări variate – compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune, ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj.

În Finala Naţională Eurovision 2020, cele 5 piese, care vor fi prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

TVR a ales să colaboreze, pentru cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, cu Global Records.