Confidenţialitate

Eurovision 2020: Roxen va reprezenta România în acest an

Roxen, o apariţie surprinzătoare în peisajul muzical, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Ea este alegerea TVR pentru a reprezenta România la Eurovision 2020.

Urmează alegerea piesei cu care Roxen va merge la Eurovision 2020.

Televiziunea Română a schimbat mecanismul de Selecţie Naţională pentru Eurovision Song Contest. Alegerea vocii a avut o complexitate sporită şi nu s-a bazat, ca în alţi ani, doar pe înregistrări unplugged/live ale vocilor concurenţilor şi pe elemente de palmares ale acestora.

În acest an, TVR şi Global Records au derulat un proces de preselecţie asupra mai multor candidaturi şi au ajuns la trei artişti, care au intrat în faza finală de selecţie: Roxen, Diana V şi Cezar.

Vocea care va reprezenta România la Eurovision 2020 este Roxen.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).