Confidenţialitate

Eurovision 2020: Azi aflăm care sunt piesele cu care s-ar putea prezenta România la Eurovision – VIDEO

Ziua de vineri aduce un nou pas în Selecția Națională Eurovision 2020. După ce Roxen a fost selectată să reprezinte România la Eurovision Song Contest, vineri ar urma să aflăm și care sunt cele 5 piese dintre care se va selecta doar una cu care artista va merge în etapa internațională Eurovision 2020.

Invitată în Clubul de Seară cu Toader Păun, Roxen a dezvăluit că are o piesă pe care și-ar dori să o agreeze și publicul și cu care să meargă mai departe la Eurovision Song Contest. La provocarea lui Toader Păun, Roxen a acceptat să scrie pe o foaie un top 3 piese cu care se simte cel mai confortabil pentru a urca pe scena Eurovision.

Pentru a nu influența desfășurarea concursului, răspunsul său a fost închis într-un plic roșu pe care îl vom deschide în direct la Europa FM după Selecția Națională Eurovision 2020 din 1 martie, de la Buzău.

Decizia finală de selecţie a vocii care să ne reprezinte la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din Crina Mardare, vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de doamna Florentina Aron, notar public.

Pentru vocea selectată au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională. Selecţia celor 5 creaţii muzicale a fost realizată de o comisie de specialitate, cu membri din domenii şi specializări variate – compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune, ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj.

În Finala Naţională Eurovision 2020, cele 5 piese, care vor fi prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

TVR a ales să colaboreze, pentru cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, cu Global Records.