Confidenţialitate

România va primi atâţia refugiaţi ucraineni cât este nevoie, a spus președintele Iohannis | AUDIO

Republica Moldova cere sprijin României pentru a găsi piețe de desfacere în statele membre ale Uniunii Europene pentru produsele moldovenești care erau exportate în Ucraina. Este momentul, a spus președinta Maia Sandu, să fie, de-asemenea, urgentate proiecte comune între Republica Moldova și România, proiecte amânate până acum.

România a trimis Republicii Moldova un nou transport de ajutoare destinate refugiaților ucraineni care vin în țara vecină.  Este vorba de 55 de tone de alimente și alte produse care au ajuns chiar astăzi la Chișinău. Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită la Chișinău:

„România a alocat Republicii Moldova asistență umanitară consistentă, sub diverse forme. Chiar astăzi un convoi umanitar cu un total de 55 de tone de produse alimentare și alte produse destinate refugiaților din Ucraina a sosit chiar, aici, la Chișinău.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta este al doilea transport de ajutoare care a ajuns în Republica Moldova, de la începutul războiului din Ucraina.

Președintele Iohannis a spus că centrul umanitar de la Suceava poate fi folosit și pentru a sprijini Republica Moldova . În plus, va fi suplimentată asistența acordată Moldovei inclusiv pentru fluxul masiv de refugiați.

Peste 300.000 de ucraineni au intrat în Republica Moldova de la începutul conflictului din țara vecină, a spus președinta Maia Sandu:

„Ne-am trezit cu toții într-o lume sumbră, incertă, ceea ce se întâmplă în Ucraina e îngrozitor. Acțiunile militare au destabilizat întreaga regiune, iar provocările cauzate de acest război pun presiune mare și pe Republica Moldova. Aproape 340.000 de persoane au trecut frontiera dintre ucraina și Republica Moldova de la începutul războiului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România va primi atâţia refugiaţi ucraineni câţi vin, a dat asigurări, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că ţara noastră va deschide, dacă este nevoie, şi alte hub-uri umanitare şi tabere:

„România va primi atâția refugiați câți vin, nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiul în Moldova, și aici capacitatea este depășită, vor fi toți primiți în România. Nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau cotă, este vorba despre valori în care credem, refugiații trebuie ajutați. Câți vin, atâția vor fi primiți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Profesorul de economie Mircea Coșea: „Timp de 20 de ani, Rusia nu poate renunța la exportul energiei, pe asta își bazează PIB-ul” | VIDEO