România recunoaşte noua coaliţie politică de la Chişinău

Cu o întârziere de mai multe zile, Guvernul României recunoaşte noua alianţă politică de la Chişinău şi Cabinetul de miniştri condus de Maia Sandu.

După ce ieri, ministrul Teodor Meleşcanu exprima o părere personală de susţinere a actualului regim de la Chişinău, condus de Vladimir Plahotniuc, astăzi, Ministerul de Externe  vine cu o cu totul altă poziţie: recunoaşte că noua coaliţie guvernamentală “este singura care asigură un proces politic legitim”.

La câteva zile după recunoaşterea noului guvern de la Chişinău de către Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, Ministerul Român de Externe anunţă că tara noastră consideră că, într-un stat democratic, voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog.

Într-un comunicat, MAE își exprimă deplina disponibilitate de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, dar şi a proiectelor commune de infrastructură.

Mai mult, Ministerul de Externe face apel la o tranziţie politică paşnică pentru ieșirea  din criză a ţării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS