Confidenţialitate

România are termen de 2 luni pentru a elimina taxa auto

Comisia Europeană (CE) îndeamnă România să respecte legislația Uniunii Europene (UE) în ceea ce privește rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute în mod necuvenit, în următoarele două luni, potrivit unui anunț făcut joi.

„Comisia a decis astăzi să trimită României un aviz motivat, pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre”, menționează „Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor din luna ianuarie: principalele decizii”.

Anterior acestei decizii, Curtea de Justiție a UE (CJUE) a considerat că aceste taxe încalcă normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcționare al UE.

„Normele românești privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității. Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE”, subliniază reprezentanții CE.