Confidenţialitate

Premierul României: „Sunt ferm convins că anul acesta vom reuşi să fim membri ai spaţiului Schengen cu drepturi depline” / Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie | VIDEO

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat în timpul participării la evenimentul „Living Better with Europe” de la Palatul Parlamentului, marți, 20 februarie, că este „ferm convins” că România va intra în Spațiul Schengen în 2024 și terestru, nu doar maritim și aerian. Șeful PSD a anunțat că, în câteva luni, românii stabiliți în Spania vor putea obține dublă cetățenie, după ce acesta va semna cu omologul său spaniol acest proiect.

Şi sunt ferm convins că anul acesta vom reuşi să fim membri ai spaţiului Schengen cu drepturi depline, mai exact şi terestru. Şi aş vrea prin dvs. să transmiteți mulțumirile mele primelor miniștri, cancelarului pentru efortul și pentru implicarea pe care au avut-o, alături și de Statele Unite ale Americii, pentru această reușită a României”, a declarat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu, despre obținerea dublei cetățenii de către românii din diaspora: „Am fi al doilea stat după Franța în care românii din diaspora ar putea avea dublă cetățenie”

„În următoarele două-trei luni de zile, când voi semna împreună cu prim-ministru al Spaniei, domnul Pedro Sánchez, dubla cetățenie pentru cetățenii români din Spania, un proiect de suflet atât al meu, cât și al domnului prim-ministru. Am fi al doilea stat după Franța în care românii din diaspora ar putea avea dublă cetățenie și nu ar fi nevoiţi să renunțe la cetățenia română ca să obțină cetățenia spaniolă, mai ales că ținem cont și de proporțiile diasporei din Spania, care depășește 800.000 de oameni. Ca şi de această dată, ca și în cazul Schengen, iarăși vom fi mulți părinți care vom declara copilul la maternitate. Sincer, nu mă deranjează acest lucru, pe fond este o reușită a noastră, a tuturor românilor, dar să ne uităm niciodată că un prim-ministru social-democrat, în persoana lui Pedro Sánchez, ne-a ajutat”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Marcel Ciolacu, la evenimentul „Living better with Europe”: „Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă” / „Nu vreau ca România să fie un vasal al Federației Ruse” | VIDEO