Confidenţialitate



Reţeta lui Adi Hădean: Varză arsă – FOTO


Reţeta lui Adi Hădean: Varză arsă – FOTO

Iau o varză nouă, proaspătă. Amestec 50 de mililitri de ulei de floarea soarelui presat la rece cu 50 de mililitri de oțet de mere, sare fină, piper măcinat, chimion arăbesc praf și boia afumată.

Agit bine amestecul, îl pun într-o seringă și injectez varza întreagă cu el din toate direcțiile.

Pun apoi varza pe grătar și o ard bine pe toate părțile, deasupra jarului. Dacă nu aveți grătar, dați cuptorul la temperatura maximă și mai întoarceți varza până e neagră din orice parte ai privi-o.

Pentru a o servi e destul să o tăiați cum ai tăia un pepene. Rezultatul e mult mai puțin înfricoșător decât pare.

Doar primele 2-3 foi sunt arse și contribuie la gustul final cu un iz subtil de afumat, cam ca acela al cartofilor scoși din jar.

Miezul e moale, gătit suficient încât să fie fraged, nu cât să nu aibă și accente crocante. Lichidul injectat în varză aromează foile din interior și se comportă ca dressingul unei salate.

Cum arată varza arsă în farfurie:


Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO