Confidenţialitate

Coolinaria: Rețeta PAVLOVA cu frișcă Elle & Vire | VIDEO

La Coolinaria, Vlad, George și Luca ți-au arătat cum să începi o dimineață grozavă, cu caffee gourmet cu frișcă Elle & Vire.

Lângă o cafea bună întotdeauna merge de minune și un desert, așa că îți lăsăm mai jos o rețetă ușor de preparat, dar cu care poți impresiona: pavlova cu frișcă Elle & Vire și fructe proaspete.

Rețeta PAVLOVA cu frișcă Elle & Vire

Ingrediente pentru patru porții:
⦁ 4 albușuri
⦁ 4 linguri de zahăr pudră
⦁ un praf de sare
⦁ câteva picături de esență naturală de vanilie
⦁ 2 lingurițe de amidon
⦁ o linguriță de oțet din vin
⦁ frișcă Elle & Vire
⦁ căpșune sau fructe de pădure, după preferință

Preparare în aproximativ 30 de minute:

Pentru bezea, lăsăm ouăle la temperatura camerei cu aproximativ 2-3 ore înainte. Batem bine albușurile într-un vas de sticlă sau de inox, cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul.

Când spuma este tare și nu cade din bol, încorporați ușor câteva picături din esența naturală de vanilie, două lingurițe de amidon și o linguriță de oțet din vin.

Formați mini-pavlovele (patru cercuri de dimensiunea gurii unui pahar) pe hârtia de copt așezată în tava aragazului, lăsând suficient spațiu între ele.

Puneți tava în cuptorul încălzit în prealabil la temperatura de 130 grade, pentru 30 minute, apoi reduceți temperatura la 100 grade pentru încă 20-25 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii. După ce ați oprit cuptorul, la final, lăsați-le încă 20 de minute cu ușa închisă.

În patru cupe sau pahare puneți bezeaua ruptă în bucăți, frișca Elle&Vire și apoi, după inspirație și gust, fructele proaspete: căpșuni, zmeură, afine sau chiar vișine din compot sau un gem mai acrișor.