Reţeta lui Adi Hădean: Cum faci un piure din cartofi fără să-l transformi într-o pastă elastică

Ați mâncat vreodată piure din cartofi cu consistența și aparența slime-ului cu care se joacă azi copiii de grădiniță?

Ați făcut vreodată piure elastic de poți să-l faci praștie? Dacă da, cel mai probabil, nu cartofii au fost de vină.

Transformarea piureului în ceva care seamănă cu aracetul vechi se produce în urma centrifugării.

Practic, dacă folosești un blender pentru a face piure din cartofi, e aproape sigur că o să strici cartofii.

O metodă simplă și sigură e să coci cartofii în coajă, să-i cureți odată copți și să-i zdrobești cu o presă cu orificii mici.

Odată zdrobiți, amestecă-i ușor cu o spatulă din silicon, cu unt topit, lapte cald și puțină sare.

Ca idee, pentru un piure din cartofi senzațional, poți folosi 5% lapte și 20% unt. E bine așa.