Reţeta lui Adi Hădean: Varză umplută

Mai întâi alegeți frunze mari de varză albă și roșie. Opăriți-le 4-5 minute apoi puneți-le la marinat în ulei de floarea soarelui cu sare, piper și cimbru, de seara pe dimineața.

Puneți într-un blender o ceapă medie, două roșii din conservă, fără piele, un cățel de usturoi, un morcov mare tăiat în bucăți mici, o mână de spanac opărit, sare, piper și pătrunjel.

Dacă faceți mai multe porții măriți cantitățile cu câte 25% din orice. În amestecul acesta tocat mărunt puneți o ceașcă de orez.

Puneți amestecul într-o foaie albă și una roșie, faceți sfere din frunzele umplute și legați-le în cruciș și curmeziș cu sfoară de bucătărie.

Puneți sferele într-un vas cu pereți groși și capac, scufundate pe jumătate în apă cu puțin vin alb și sos de roșii.

Coaceți o oră la 170-180 de grade Celsius.