Confidenţialitate


Rețeta lui Adi Hădean: Supă cremă de conopidă


Rețeta lui Adi Hădean: Supă cremă de conopidă

Adi Hădean propune o rețetă simplă, dar care vine cu multiple bucurii pentru cei care iubesc legumele. Conopida, mai exact.

Dintr-o conopidă mare puteți ansambla o cremă care să încălzească o zi de toamnă românească.

Desfaceți inflorescențele și le lăsați câteva minute în apă rece cu sare. Le limpeziți și le puneți într-o cratiță adâncă, cu puțin ulei, o ceapă mare tăiată solzi, un cățel de usturoi zdrobit și o foaie de dafin mică. Țineți totul pe foc mic până se rumenește ceapa ușor pe la margini.

Acoperiți cu apă și lăsați tot pe foc mic pânâ se înmoaie conopida. Adăugați o lingură de unt și una de smântânâ dulce, pasați cu un blender, condimentați cu sare și puțină nucșoară măcinată, treceți printr-o sită fină și serviți cu câteva picături de floarea soarelui presat la rece.

Crutoanele sunt opționale, deci procedați după cum vă e pofta.


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…