Confidenţialitate

Reţeta lui Adi Hădean: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Adi Hădean vă învaţă de această dată cum puteţi face spaghetti aglio olio e peperoncino. Clasic sicilian, acest fel de mâncare a cucerit gurmanzii din lumea întreagă, în parte și datorită cinematografiei americane.

De o simplitate dezarmantă, o porţie de spaghetti aglio olio e peperoncino e o adevărată piatră de încercare pentru mulți bucătari profesioniști. Totul pleacă de la ingredient și de la atenția care i se acordă. Azi, versiunea pentru începători de Spaghetti aglio olio e peperoncino.

Mai întâi fierbeți pastele. Recomand spaghetti din grâu dur, fierte cât scrie producătorul pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, puneți ulei de măsline într-o tigaie puțin adâncă. E bine să fie un ulei de măsline bun, gustos. Eu le prefer pe cele cu aromă fructată. În ulei, cât e rece, puneț usturoiul tăiat în lamele groase de doi milimetri și câțiva fulgi de ardei iute.

Nu vă grăbiți, pentru că aici se petrec dezastrele. Dacă focul e prea mare, usturoiul se arde și devine amar. Dacă nu-l țineți pe foc destul, va fi crud și experiența va fi neplăcută. E important să se arămească ușor pe margini. E momentul în care scurgeți apa de pe spaghetti și le aruncați în tigaie. Amestecați bine și, dacă simțiți că-i oportun, mai adăugați câteva rondele de ardei iute, verde sau roșu.

E important să nu puneți prea mult ulei, să nu băltească-n farfurie. E important să nu puneți prea puțin, să nu vă treziți cu pastele uscate.

Unii pun la final brânză rasă, dar mie nu-mi plipsește niciodată la acest fel de mâncare. Pe de altă parte, apreciez mult combinația de arome rezultată din întâlnirea usturoiului rumenit cu blândețe cu pătrunjelul proaspăt tocat foarte mărunt.