Adi Hădean: ”Nu mai vreau să gătesc carne produsă de industriile agresive și nepăsătoare la starea de bine a animalului” – AUDIO

În prima ediție Medium Rare din 2019, chef Adi Hădean s-a întrebat ”care e legătura dintre crabul din Sri Lanka și porcul din România?”.

”În principiu, nu-i niciuna, dar felul în care această națiune insulară se raportează la resursele naturale a declanșat în mine un proces pe care-l simt ca ireversibil, acela de a căuta ca tot ce fac în bucătărie, în ospitalitate, în restaurație, să fie marcat profund de ideea de sustenabilitate, de respect pentru viață dincolo de respectul față de ingredient cu care am gătit în toți anii aceștia.

Se pare că am avut nevoie de această călătorie pentru a realiza că nu mai vreau să gătesc carne produsă de industriile agresive și nepăsătoare la starea de bine a animalului pe durata vieții acestuia.

Pentru mine a început drumul spre stână, spre ferma în care omului îi pasă de animal, spre creșterea lentă și dezvoltarea armonioasă. Dați-mi vita de pe pășune, porcul din țărână și găina care scurmă. O să le onorez viața și o să le împart cu voi”, a mărturisit Adi Hădean, la Europa FM.

Prima ediție Medium Rare din acest an poate fi reacultată aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS