Rețeta lui Adi Hădean: Rață pe varză

Chef Adi Hădean oferă versiunea lui de a pregăti rață pe varză, care-i pe cât de simplă, pe atât de mulțumitoare.

Rața grasă, curățată bine, se freacă cu sare, piper zdrobit și boia dulce. Se învelește-n hârtie de copt și se dă la cuptor, la 150 de grade pentru două ore. Varza, spălată și tăiată julienne, se călește ușor într-o cratiță cu două cepe mărunțite, un cățel de usturoi, o lingură de untură de rață la fiecare 500 de grame de varză, sare, o foaie de dafin și câteva boabe de piper. Când e moale varza și începe a se arămi, toarnă peste ea o cană mare de suc de roșii.

Scoate rața din cuptor, scoate-o din hârtia de copt, așaz-o peste varza din cratiță și întoarce-o în cuptor pentru o jumătate de ceas la 180 de grade Celsius.

Rața se va rumeni frumos, varza de asemenea. O ploaie de pătrunjel și mărar mărunțite bine și strânse într-un șervețel să fie uscate bine, vor aduce multă bucurie meseanului.