Confidenţialitate


Rețeta lui Adi Hădean: Pork’n pită


Rețeta lui Adi Hădean: Pork’n pită

În prima ediție Medium Rare din noul sezon, chef Adi Hădean prezintă ”rețeta de pork’n pită cu care ne-am prezentat anul acesta la festivalurile de street food”.

Mai întâi e bine să știți că am folosit pită cu maia, și că n-aș vrea să vă trimit către un proces foarte laborios, care să vă descurajeze. În consecință, vă indic să folosiți orice pâine vă place, dar recomand o chiflă bună, dospită mai mult și pe care să o ungeți cu unt topit înainte de a o încălzi. Da, e mai bine să fie caldă.

În ceea ce privește porcul, treaba-i simplă: ai nevoie de o bucată de piept pe care o condimentezi bine de tot cu sare grunjoasă, piper abia zdrobit și chimion arăbesc.

Învelești carnea în hârtie de copt și o coci 5 ore la 140 de grade Ceslius.

O zdrobești apoi cu un satâr și o vâri în pită însoțită de un sos pe care-l faci tocând pătrunjel pe care-l amesteci cu zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, puțin ardei iute și usturoi după gust.

Când faci socotelile pentru porții, să știi că după coacere, dintr-un kilogram de carne vei rămână cu aproximativ 650 de grame.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…