Rețeta lui Adi Hădean: Piure de fasole cu ceapă caramelizată

Rețeta ediției este una preluată din meniul restaurantului lui chef Adi Hădean, cu mare succes în perioadele de post.

Un piure de fasole cu ceapă caramelizată într-un fel simplu, dar cu rezultat delicios. Cu fasolea lucrurile-s așa: fie o cumperi gata fiartă, caz în care recomand să citești atent ce scrie pe etichetă, fie o lași la înmuiat peste noapte și o fierbi cu sare, dafin, cimbru și un cartof.

Odată fiartă, o faci piure cu ajuturoul unui blender și al unei site fine. Poți pune în ea ulei de floarea soarelui presat la rece, piper măcinat, usturoi copt. Ceapa se caramelizează simplu de tot: curățată de coajă, o tai solzi, stropești o tigaie cu ulei, pui ceapa-n tigaie și o ții pe foc mic 20-25 de minute, amestecând în ea cât mai rar cu putință.

La urmă-i adaugi sare, o lingură generoasă de roșii pasate și încă un mic răgaz pe foc. Poate 3-4 minute. Dacă potrivești ceapa caldă peste fasolea rece, e cam bine.